Wel als de beton een beetje is aangedroogt kan de aanvoer van de stenen voor de muren beginnen en omdat hier (niet nederlands) van binnenuit gebouwd wordt, worden de stenen op de werkvloer gelost. Ahaaa, nu is het mij duidelijk waarom het een werkvloer is!
foto1 foto2

Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde gebruiken we grijze betonblokken met enkele grote gaten, of gebakken kleisteen met veel kleine gaten. In beide gevallen is dat luchtisolatie, maar veel kleine gaten geeft een betere isolatiewaarde. Sommige hebben een groot rond gat, dat is om een inwendige pilaar te storten. Betonijzer er in en dan vol beton storten.
foto3 foto4

De grijze blokken worden gemetseld met zand-cement specie, de rode worden gelijmd.
foto5 foto6

Om te zorgen dat de bouwmaten nog juist zijn en blijven, ook op hoogte, worden de hoeken eerst zorgvuldig uitgezet.
foto7 foto8foto9

En als dat allemaal goed is gaat het met die grote blokken in een snel tempo omhoog en worden de raam en deursparingen al snel zichtbaar.
foto10 foto11foto12foto13foto14foto15foto16foto17

Om het tempo er is te houden moeten er wel tijdig nieuwe stenen bijkomen en die worden dan over de opgetrokken muren op de werkvloer gezet.
foto18 foto19foto20

De bakken met de rolluiken worden gelijktijdig mee ingebracht.
foto21 foto22

En dan zijn we met een week op hoogte en kan aan de verdiepingsvloer begonnen worden, maar gaan ze wel eerst van 29 juli tot 3 september met vakantie
foto24 foto25